Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Retreat

26 januari28 januari

Retreat på Breanäs Missionsgård den 26-28 januari 2024.

Du behöver åka på retreat

Detta är ett påstående. Hurdan du än är – utåtriktad, inåtriktad, pratsam, tyst, pigg, glad, ledsen….Var du än befinner dig på trons väg – du behöver åka på retreat.

Retreat – varför?
Jesus säger: ” Följ med mig bort till en öde trakt så att vi får vara ensamma och ni kan vila er lite” (Mark 6:31). Detta är ett erbjudande från Jesus till dig. Han vet vad du behöver. Stillhet. Ensamhet med honom. Vila. Avspänning. Livet är fullt av aktiviteter, krav, buller. Jesus unnar dig en öde trakt där du kan finna dig själv och honom.

Retreat – hur?
Du lämnar din vardag för ett par dagar. Du är tyst och lyssnar efter Herren i tystnaden. Du är i denna tystnad tillsammans med andra. Du får hjälp att tränga in i Guds Ord i meditationens form. Meditation är inlevelse. Att upptäcka hur Herrens Ord handlar om dig. Dagen börjar med mässa och sedan möts vi till gemensamma bönetider. Under måltiderna lyssnar vi till musik. Det finns böcker att läsa och promenadvägar att gå om du vill. Du har också möjlighet till enskilda samtal med den präst som leder retreaten.

Retreat – var?
Vi har en fin gård, Breanäs Missionsgård, som ligger ca 3 mil norr om Kristianstad. Gården ligger 300 meter från sjön Immeln i ett naturskönt område med lummig skog och ängar.

Välkommen!

Ämne: Nåd och åter nåd.
Om Guds villkorslösa nåd – i att leva; som mottagen och förlåten; på livsvandringen.

Retreatledare: Bert Löndahl

Tid fredag kl 18 -söndag kl 18.

Pris: 2500 Kr. Helpension med enkelrum (gemensam toalett och dusch). Sänglinne medtages.
Anmälan sker skriftligen till Helene Redhammar via brev eller sms. 0733-832541 eller mail till h.redhammar@gmail.com
Om ingen info finns vid anmälan om behov av specialkost (utifrån medicinska behov) utgår vi från att du inte behöver specialkost.

Helene Redhammar
Lisakullavägen 25
51169 Sätila
0733-832541

Details

Start:
26 januari
End:
28 januari